Video’s

LEF!

Laura van Hal / STIP

2018

LEF! is een spectaculaire circustheatervoorstelling voor lefgozers, watjes, avonturiers, thuisblijvers en mama’s kindjes.

VLIEG OP!

Laura van Hal / STIP

2015

‘VLIEG OP!’ is een opvliegende circustheatervoorstelling voor de hele familie waarin grenzen verkend en opgerekt worden. Koffers en mensen vliegen vrolijk door de lucht. Dans en theater in een gevaarlijk jasje van spectaculaire acrobatiek.

Ronald McDonald huizen

Commercial

2015

In deze commercial spelen Laura, Jasper en Nora samen de bevalling, die twee weken daarvoor echt had plaats gevonden, nog eens na. Deze commercial werd op de Nederlandse televisie uitgezonden.

HEROÏCA

 Lucerne Festival 

2014

Zeven jonge mensen verschijnen magisch uit het donker. De instrumenten die ze bespelen zijn net zo uniek als hun levendige karakters. Op weg naar hun voorstelling ontstaan er vele muzikale avonturen waarna zij uiteindelijk het podium verlaten als echte muzikale helden.

GLOBE Behind the scenes

Close-Act

2014

Close-Act theater bestaat al bijna 25 jaar. Met hun grote spectaculaire voorstellingen en mobiele acts reizen zij de hele wereld over. In ‘GLOBE Behind the scenes’ krijgen wij een kijkje achter de schermen van hun nieuwste grootschalige spektakel GLOBE. Dit keer reizen 35 man af naar het regenachtige Bogota, Colombia, om maar liefst vijf voorstellingen te spelen.

NET

TENT Circustheater Producties

2013

Zeven circusartiesten zitten vast op een plek waar netten de grenzen bepalen en waar succes het grootste goed is, hoewel niemand weet wat succes definieert. Verblind door ambitie, passie en jaloezie steken zij elkaar de loef af en wedijveren om het hardst. Maar er zijn ook schaduwzijden, en die had niemand voorzien…

Air Optix

Commercial

2013

In deze commercial, die 2 jaar lang wereldwijd wordt uitgezonden, is Laura een slapende American Football supporter.

I Wonder

Laura van Hal

2012

In I Wonder glijdt een danseres omringd door een witte koker, langzaam over het toneel. Is het een veilige cocon waarin ze zich verschuilt of vormt het een belemmering in haar vrijheid? En wat gebeurt er als ze zich een weg naar buiten weet te banen? 

I Wonder is een theatrale danssolo over het lef jezelf te laten zien en de hindernissen die hiermee gemoeid gaan. Ontroerend, met een vleugje humor.

 

LOOP

TENT Circustheater Producties

2011

In LOOP worstelen zes circusartiesten met hun geweten bij het nemen van ingrijpende beslissingen in hun leven. Iedereen twijfelt... Kiezen ze voor de bekende weg of durven ze hun eigen patronen te doorbreken?

De invloed van keuzes op de loop van je leven, daar gaat deze voorstelling over. Je kent het wel: de momenten in je leven waarop een beslissing je leven kan veranderen. Dat kunnen simpele dingen zijn zoals de keuze voor een middelbare school: een moment waarop je je kunt voorbereiden. Maar soms gebeuren er dingen waar je geen invloed op hebt en die je leven totaal kunnen veranderen. Gezamenlijk vormen al deze momenten de loop van je leven: je levensloop.

Nothing rhymes with happiness

DansDocu

2010

In 2010 reisde Laura naar Cuba om daar de docu dansfilm 'Nothing rhymes with happiness' van Relinde Moors op te nemen. Voor Cinedans 2010 werd een speciale editie gemonteerd. Zowel de lange als de speciale editie zijn nu online te zien.

Net deed ie het nog

Factor 1

2010

Vier mensen doen heel gewoon. Ze hakken hun groenten in gelijke stukjes, leggen hun kleren op alfabetische volgorde in de kast en eten hun koekje naast de kruimeldief. Angstvallig houden ze de orde der dingen in stand. 

Maar waar zijn ze bang voor? Wat als de stroom uitvalt in het hele flatgebouw, de magnetron alles uit spuugt wat je er in zet en de stofzuiger spontaan rondjes rijdt door de kamer? 

Net deed ie het nog. Een absurde choreografie over onze gewoontes en gehechtheid aan de alledaagse techniek. 

IX US

Circus Elleboog

2008

Nick van der Heijden maakte deze trailer van IX US. In deze voorstelling van Circus Elleboog komen circus, dans en theater samen tot een ontroerend geheel. Dagblad ‘Trouw’ bestempelde de voorstelling als verrassend. Een mooier compliment kun je je als regisseur en choreograaf niet wensen.

Indian Premier League

Theatro Pavana

2008

Om de opening van een geheel nieuwe cricket competitie, de Indian Premier League (IPL), op grootse wijze in te luiden, werden er ruim 40 artiesten uit Nederland voor vier dagen overgevlogen naar Bangalore, India. Het was een geweldig spektakel met steltlopers, luchtacrobaten, muzikanten, tokkelaars, lasershow, vuurwerk en nog veel meer!! De 50.000 man publiek in het stadion gingen helemaal uit hun dak. Dit zijn televisiebeelden van de live-uitzending, die wereldwijd meer dan 250 miljoen (!!) kijkers trok.

Weggewaaid

De Meekers Uitgesproken Dans

2006

In 2006 maakte Laura deze montage van haar werk als danser bij De Meekers Uitgesproken Dans.

My Passion

 

2005

Rick Heijne, Bas Nuyten en Emile de Lat van de opleiding mediatechniek van het ROC Amsterdam maakten een serie over leerlingen van kunstvakopleidingen in Nederland. Laura zat in de eerste aflevering.